A Miniszter félrelép bohózat bemutatója

A Vancouveri Magyar Színház egy újabb világsikerű darab bemutatására vállalkozik június 5–6–án.

Ray Cooney: A miniszter félrelép című bohózata került színre.

A darabot a világ számtalan színháza játsza telt házakkal, óriási sikerrel, és Magyarországon is több színház műsorra tűzte. A József Attila Színház például már a 700. előadásnál tart. Andy Vajna, a világhírű amerikai-magyar producer Magyarországon filmre vitte ezt a vérbő komédiát.

De miről is szól a darab? Mindent nem árulhatok el, de annyit igen, hogy egy kormányon lévő miniszter egy kellemes éjszakát kíván eltölteni az ellenzéki titkárnő karjaiban. A Sors azonban nagy machinátor: közbeszól. Segítségére van a szállodai szoba ablaka, amely a legváratlanabbul zuhan alá, mindig valaki fejére… A rémület és a bonyodalmak okozója egy rejtélyes alak, a Hulla.. Adott még egy féltékeny férj, egy kiváncsi feleség, – aki ki is elégíti régóta szunnyadó kiváncsiságát.

Természetesen ott van a szállodaigazgató, aki hivatásánál fogva mindenbe beleüti az orrát. Tarkítja még a palettát egy pénzsóvár, csavaros eszű szobapincér, s egy kellemetlen modorú, de szép ápolónő, aki szintén megtapasztalja a „szenvedélyes, vad szerelmet…”

A darab kulcsfigurája a miniszter mellett a titkár, aki amolyan „anyámasszony kicsi fia”, sete-suta szolgalélek. Persze csak egy darabig… Mert később hősszerelmes nőcsábásszá válik, aki ”úgy falja fel a fél titkárságot, mint egy szerelmi mámorban megkergült bagzó nyúl” (idézet a darabból).

A cselekmény bonyolításában főszerep jut neki, hiszen a miniszter hazudozásait neki kellene eligazítani. Csakhogy ehelyett inkább annyira összekuszálja a szálakat, hogy az Isten se ismeri ki magát végül. Tehát dióhéjban ennyit előljáróban a darabról.

Ha szeretnél értesülni a legfontosabb hírekről, iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Képek

Lelkes Ilona Fotói a Facebookon